В Португалия от 1 септември 2023 г. ще бъдат създадени 37 нови пункта за контрол на скоростта

В Португалия от 1 септември 2023 г. ще бъдат създадени 37 нови пункта за контрол на скоростта, 12 от тях ще контролират средната скорост на колите/ камионите.

Използването на радари за контрол на средната скорост е новост в Португалия и тези устройства ще бъдат сложени на четири магистрали – A1, A25, A3 и A42 – както и на три национални пътища – EN10, EN109 и EN211 –и на два допълващи се маршрута – IC19 и IC2.

Освен тези 37 радара, които ще влезнат в действие от 1 септември 2023 г., има и план за още 25 радара, които все още нямат определен ден за започване на работа, но пък местата, където ще бъдат разположени, вече са известни, според Националния орган за пътна безопасност (ANSR).

Така сумарно новите точки за контрол на скоростта ще бъдат 62, от които 39 ще бъдат мобилни камери. Местоположението на новите радари може да се провери тук:
https://bit.ly/3YA0jV3

Графикът на работа на мобилните радари в цялата страна все още не е известен, нито ще може да се знае дали те са в експлоатация или не. Националният орган за пътна безопасност обаче гарантира, че тези радари винаги ще бъдат правилно идентифицирани.

Превишената скорост продължава да е причина за повече от половината извършени нарушения на пътя в страната, което представлява 59,2% от тези нарушения само през 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *