България – за преминаване с тежкотоварен камион през прохода Петрохан през зимата ще бъде наложена глоба на шофьора от 300 лева и ще му бъде отнета книжката за месец

Санкцията, която ще се налага на шофьор на тежкотоварен камион, който е тръгнал да минава през прохода Петрохан в Стара планина през зимата, ще бъде 300 лева и един месец ще бъде лишен от свидетелството си за правоуправление.

Това беше съобщено в Монтана на среща на областната управа по повод началото на зимния период и поддържането на пътищата в региона.

Полицейската дирекция има готовност за действие при усложнена зимна обстановка, като за целта са предвидени 14 поста за контрол на движението.

Полицейските управления в Берковица и Костинброд ще работят заедно, за да бъде предотвратено навлизането на тежкотоварни камиони от двете страни на прохода Петрохан в планината.

От Областното пътно управление в Монтана съобщават, че от 1 ноември се спира и издаването на разрешителни на някои тежкотоварни камиони за преминаване през Петрохан, което в други периоди на годината се прави по изключение.

В област Монтана през тази зима ще трябва да се поддържат 619 километра републикански пътища, като е избрана вече и фирма за тази дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *