Нови камери в Атина ще следят за пътни нарушения, а в Гърция предстои и двойно повишение на глобите

Нови камери в гръцката столица ще следят за нарушения на пътя. Увеличават се и глобите. Скоро ще бъде въведено ограничение на скоростта в градовете до 30 км/ час по образец на много други европейски страни.

Общо 4000 нови камери за контрол ще постави Министерството на транспорта в Гърция. В Атина вече работят първите такива камери, които разпознават регистрационните номера на всеки автомобил и отчитат скорост на движение.

Камерите работят непрекъснато и са свързани с центъра на Пътна полиция. Контролът на трафика се извършва ежедневно с дрон. Много скоро ще се увеличат и глобите за нарушения.

При превишаване на допустимата скорост с 20 километра сега глобата е 40 евро, а над 20 километра разлика е 100 евро. Тези глоби ще станат двойно по-високи.

Приключва и обсъждането за въвеждане на ограничения на скоростта в градовете до 30 км/час с изключение на скоростни пътни артерии, където е невъзможно да се кара толкова бавно, така казват от транспортното министерство.

За превишаване на скоростта и по магистралните пътища глобата вече е 350 евро, това предупреждават от Пътна полиция.

#транспорт #европа #иран #близък изток  #българия #логистика и спедиция #logistics and spedition #transport #bulgaria #europe #middle east.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *